De ce este avantajos sa cumperi un trusou biserica?

7106380 (1)

Ziua botezului este una cu o mare incarcatura spirituala, fiind in acelasi timp si o adevarata proba de rezistenta fizica, atat pentru parinti, cat si pentru nasi. Acest lucru se intampla deoarece dincolo de achizitionarea unui trusou biserica sau de invatarea rugaciunii potrivite ritualului biblic, responsabilitatile parintilor si ale nasilor in ziua botezului sunt foarte mari si toate concura catre acelasi scop si anume desfasurarea in bune conditii a primului eveniment major din viata oricarui prunc. Si, cum vrem intotdeauna ca totul sa fie perfect, facem toate demersurile necesare in acest sens, incepand de la cele mai mici lucruri si pana la cele cu adevarat semnificative.

Traditiile legate de botezul unui copil sunt nenumarate in zilele noastre. „Cate bordeie, atatea obiceie”, spune o zicala binecunoscuta din popor. Dincolo de traditii si credinte, fiecare parinte isi doreste tot ceea ce este mai bun pentru copilul sau si de aceea totul trebuie sa fie perfect, incepand de la un minim trusou biserica si pana la ursitoare si chiar baita de a doua zi. Din fericire, parintii nu trebuie sa se ocupe chiar de toate activitatile, nasilor revenindu-le responsabilitatea de a achizitiona trusou biserica si accesoriile aferente, acestea pe langa asumarea definitorie a rolului de parinte spiritual.

Ce contine un trusou biserica , special pentru ziua botezului?

Un trusou biserica este format din anumite produse care sunt de trebuinta in timpul ritualului bisericesc prin care un copil este botezat. Prosopelul de baie este unul dintre cele mai importante lucruri din cadrul unui astfel de set. Deoarece vorbim despre o imbaiere propriu-zisa a micutului, vom avea nevoie de un prosopel cu care acesta sa fie acoperit ulterior. Acest prosop trebuie sa fie realizat din materiale organice, care sa nu ii afecteze in vreun fel sanatatea si sa fie deopotriva confortabil, pentru a-i oferi copilului o stare de bine, o data invelit in acest fel. Nici prea mare, dar nici prea mic, acesta trebuie sa ii redea siguranta copilului, dupa baita, impreuna cu bratele protectoare ale mamei.
De asemenea, in acelasi set vom avea la dispozitie si un sapunel pentru preot, dar si un prosopel pentru acesta, fasa si sticluta pentru mir. Tot in acelasi set vom avea la dispozitie si panza pentru mir, un accesoriu care din pacate da adevarate batai de cap naselor in devenire, deoarece credinta populara spune ca aceasta este musai sa fie netivita. In realitate, acest lucru se intampla deoarece se incerca pastrarea ideii de tesatura neprelucrata, bruta, asa cum era pe vremea nasterii lui Iisus, incercand sa simbolizeze de fapt simplitatea si conditiile in care acesta s-a nascut si mai apoi, a trait.

Fireste, nu este nimic de blamat daca se doreste pastrarea acestei traditii, insa aceasta panza de mir in care este invelit bebelusul imediat dupa ce este scos din cristelnita, nu trebuie neaparat sa fie netivita, deoarece vremurile au evoluat, iar materialele folosite acum 2000 de ani, nu sunt aceleasi cu cele din zilele noastre. In plus, varianta moderna a acestei panze nu inseamna o sfidare la adresa traditiilor bisericesti, deoarece dincolo de o simpla bucata de panza, vorbim de fapt despre marturisirea iubirii lui Dumnezeu asupra unui copil ce se va boteza si implicit discutam despre transformarea parintilor si a nasilor in modele de viata, si nicidecum despre a cumpara ceva doar cu titlul ca respecta normele.

Este foarte important ca in timpul botezului sa avem la indemana tot ceea ce este necesar pentru indeplinirea ritualului biblic si a legamantului cu Dumnezeu, prin taina botezului. Un trusou biserica este o solutie facila si eficienta de a beneficia la un loc de tot ceea ce ne trebuie, fara a ne gandi ca un anumit produs lipseste si fara a cauta ulterior sa il suplinim.

De ce este avantajos sa achizitionam un trusou biserica ?

Atunci cand ai nevoie sa acoperi necesitatile, din punct de vedere al botezului, ale unui micut ce urmeaza a fi botezat, cea mai avantajoasa solutie este aceea de a achizitiona un astfel de trusou biserica, cel care reprezinta un fel de „all in one”, in domeniul ce tine de accesorii botez. Avantajul major al acestui produs consta in faptul ca iti ofera un set complet de haine pentru botez, gata alcatuit, dar si de alte accesorii la fel de necesare in aceasta zi speciala.

Astfel, nu vei mai fi nevoit sa cauti acele produse care sa intregeasca deja hainutele pe care le-ai pregatit cu mare migala, inca dinainte de nasterea micutului, ci vei gasi tot ceea ce iti este necesar, intr-un singur set, si anume in trusoul pentru botez. Pe langa acest aspect, putem mentiona si avantajul pecuniar, cel care iti permite sa achizitionezi un set gata pregatit cu mult bun gust, la un pret de cele mai multe ori cu mult mai mic, decat in situatia in care ai incerca, de unul singur, sa achizitionezi separat articolele pentru botez.

Un alt avantaj peste care nu se poate trece, atunci cand vine vorba despre un trusou biserica, este acela ca iti poate oferi varianta de asortare a setului, chiar in conformitate cu tema botezului. Astfel, daca vei avea ca tema a botezului personaje din desene animate, vei constata ca exista trusouri biserica ce se pot asorta acesteia. De asemenea, daca te-ai gandit la un botez axat pe anumite culori, ei bine aceste seturi se pot integra foarte bine in povestea ta, fara a face nota discordanta cu aceasta.

Botezul este unic si minunat, atat ca importanta a zilei, cat si din punct de vedere al semnificatiei spirituale. Asadar, dincolo de tivul panzei de mir, sau de dimensiunile sau culorile prosopului, singurul lucru care conteaza cu adevarat este legamantul nou incheiat in ziua botezului. Surprinzator, acest legamant nu se face numai intre copilul botezat si Dumnezeu, ci si intre parinti si nasi cu Dumnezeu, deopotriva. Iar daca acesta nu mai este motiv de mare bucurie, atunci noi nu ne putem gandi la un altul mai important.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*Prin completarea acestui formular am citit și sunt de acord cu Politica de Confidentialitate.
0

Your Cart

MENIU