Politica de Retur

Returnarea produselor

Conform legislatiei in vigoare, produsele pot fi returnate in termen de 10 zile lucratoare de la primirea acestora, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, in urma unei notificari scrise din partea cumparatorului.

In acest sens, cumparatorul poate returna produsul in conditiile de mai jos:

1.      Cumparatorul va notifica  prin email la contact@alibebe.ro asupra intentiei sale de a returna produsele, specificand  obiectele pe care doreste sa le returneze.

2.      In cazul cand cumparatorul doreste inlocuirea produsului cu acelasi produs de marime diferita, sau cu un alt produs, va specifica acest lucru in mailul prin care notifica intentia de returnare. De asemenea, in cazul cand se doreste transferarea contravalorii produselor intr-un cont bancar, se va specifica numarul contului si banca.

3.      Obiectele vor fi returnate in starea lor originala, cu toate etichetele intacte, in ambalajul initial.

4.      Obiectele fara ambalajul original, cu etichetele rupte, sifonate, cu semne de purtare sau orice alte alterari ale starii intiale nu pot fi acceptate spre returnare.

5.      Coletul cu produsele returnate va fi trimis de catre client prin firma de curierat privat, fara ramburs, la adresa specificata pe colet. Costul transportului pentru returnarea sau schimbarea produselor va fi suportat de client.

6.      In cazul indeplinirii conditiilor de retur cumparatorul va primi contravaloarea produselor cumparate. Costul transportului nu se returneaza. Sumele vor fi trimise prin transfer bancar.

7.      Va rugam ca inainte de a returna produsele sa verificati daca sunt indeplinite conditiile de mai sus. In caz contrar, ne pare rau, dar nu va putem returna contravaloarea produselor.

Conform OUG 34/2014, art 16 – Exceptari de la dreptul de retragere,
nu se pot returna produsele care se incadreaza in urmatoarele:
a) contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului ( acesta a oferit Bun de Tipar) şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist;
c) furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar; (Practic dupa oferirea unui Bun de Tipar sau sinonime reprezentand un consintamant al Consumatorului)
d) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
f) furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente